ПрАТ "ЗАПОРІЖАВТОТРАНС"

     
 

Річний звіт за 2011 рік

Опис бізнесу(текстова частина)

Важливі події розвитку (в тому числі злиття, поділ, приєднання, перетворення, виділ) Згiдно рiшення загальних Зборiв акцiонерiв вiд 12 квiтня 2011 року (Протокол № 15) назву Товариства змiнено з Вiдкритого акцiонерного Товариства "Запорiжавтотранс" на Публiчне акцiонерне товариство "Запорiжавтотранс".
Публiчне акцiонерне товариство "Запорiжавтотранс" є правонаступником по всiм правам та обов'язкам Вiдкритого акцiонерного Товариства "Запорiжавтотранс", створеного згiдно Наказу Регiонального вiддiлення Фонду державного майна України по Запорiзькiй областi вiд 27.11.1997р. №1789 шляхом перетворення Запорiзького обласного державного пiдприємства "Запорiжавтотранс" у Вiдкрите акцiонерне товариство вiдповiдно до Закону України "Про приватизацiю майна державних пiдприємств", Постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 11.09.1996р. №1099 "Про затвердження порядку перетворення в процесi приватизацiї державних, орендних пiдприємств i пiдприємств зi змiшаною формою власностi у вiдкритi акцiонернi товариства" та iнших законодавчих актiв.
Фактiв злиття, подiлу, приєднання, перетворення або видiлу не було.
Про організаційну структуру емітента, дочірні підприємства, філії, представництва та інші відокремлені структурні підрозділи із зазначенням найменування та місцезнаходження, ролі та перспектив розвитку, зміни в організаційній структурі у відповідності з попереднім звітним періодом Управлiння Товариством здiйснюють:
- вищий орган Товариства - загальнi збори акцiонерiв;
- спостережна рада;
- правлiння Товариства;
- ревiзiйна комiсiя.
До складу ВАТ входять:
1) 28 автостанцiй Запорiзької областi, якi в свою чергу об'єднанi в 8 кущiв, а саме:
Запорiзький кущ: Новомиколаївська АС, ЗАС № 1, ЗАС № 2, ЗАС № 3, Вiльнянський АС, АС с.Бiленьке;
- Мелiтопольський кущ: Кирилiвська АС, МАС № 1, МАС № 2, Приазовська АС, Веселiвська АС, Якимiвська АС;
- Бердянський кущ: Приморська АС, Бердянська АС;
- Енергодарським кущ: Великобiлозерська АС; Енергодарська АС;
- Василiвський кущ: Василiвська АС, Днiпрорудненська АС, Михайлiвська АС;
- Пологiвський кущ: Пологiвська АС, Розiвська АС, Куйбишевська АС;
- Токмацький кущ: Токмацька АС, Чернiгiвська АС;
- Орiхiвський кущ: Комишуваська АС, Орiхiвська АС;
- Гуляйпiльська АС;
- Кам'янсько-Днiпровська АС.
2) структурнi пiдроздiли:
- помiчник голови правлiння;
- вiддiл експлуатацiї;
- економiчний вiддiл;
- виробничий вiддiл;
- вiддiл технiчного устаткування i зв'язку;
- адмiнiстративно-господарський вiддiл;
- директор виробництва та транспорту;
- виробнича дiльниця;
- база вiдпочинку "Бриз" с. Приморський Посад;
- культурно-розважальний центр "Казка" с.Бiленьке.
Фiлiй, представництв не має. Змiн в органiзацiйнiй структурi у вiдповiдностi з попереднiм звiтним перiодом не було.
Будь-які пропозиції щодо реорганізації з боку третіх осіб, що мали місце протягом звітного періоду, умови та результати цих пропозицій Пропозицiй щодо реорганiзацiї з боку третiх осiб, протягом звiтного перiоду, не було.
Опис обраної облікової політики (метод нарахування амортизації, метод оцінки вартості запасів, метод обліку та оцінки вартості фінансових інвестицій тощо) Фiнансово-господарська дiяльнiсть здiйснюється згiдно з дiючим законодавством: Законом України вiд 16.07.99р. №996 <Про бухгалтерський облiк i фiнансову звiтнiсть в Українi> (далi - Закон №996) i затвердженими положеннями (стандартами) бухгалтерського облiку (далi - П(С)БО) - №80 вiд 30.12.11р. Наказ про облiкову полiтику.
Вiдповiдальнiсть за органiзацiю бухгалтерського облiку на пiдприємствi, забезпечення фiксування фактiв здiйснення всiх господарських операцiй у первинних документах, збереження оброблених документiв, регiстрiв i звiтностi на пiдставi ст.8 Закону №996 покладено на керiвника пiдприємства.
Ведення бухгалтерського облiку покладено на бухгалтерську службу (бухгалтерiю) пiдприємства на чолi з головним бухгалтером.
До основних фондiв вiдносяться матерiальнi активи пiдприємства, що використовуються для ведення господарської дiяльностi, термiн корисного використання яких перевищує один рiк i вартiсть яких - понад 1 000 грн. Активи вартiстю менше 1 000 грн. i з термiном корисного використання бiльше одного року облiковуються як малоцiннi необоротнi матерiальнi активи (МНМА)
Одиницею бухгалтерського облiку основних засобiв вважається об'єкт основних засобiв.
Первiсна вартiсть об'єкта основних засобiв у випадку, якщо при його придбаннi був здiйснений розрахунок у грошовiй формi, формується з урахуванням норм п.8 - П(С)БО 7.
Первiсна вартiсть об'єкта основних засобiв, при придбаннi яких були здiйсненi розрахунки в негрошовiй формi, визначається з урахуванням п.10-13 П(С)БО 7.
Первiсна вартiсть безоплатно отриманих основних засобiв дорiвнює їх справедливiй вартостi на дату отримання з урахуванням витрат, передбачених пунктом 8 Положення (стандарту) 7.
Первiсна вартiсть об'єктiв, переведених до основних засобiв з оборотних активiв, товарiв, готової продукцiї тощо дорiвнює її собiвартостi, яка визначається згiдно з положеннями (стандартами) бухгалтерського облiку 9 <Запаси> та 16 <Витрати>.
Амортизацiя основних засобiв здiйснюється iз застосуванням методiв амортизацiї установлених податковим законодавством.
Амортизацiю МНМА нараховується в розмiрi 100% вартостi такого об'єкта в першому мiсяцi його вiдпуску зi складу в експлуатацiю.
Матерiальнi активи з термiном корисного використання менше одного року, незалежно вiд їх первiсної вартостi, облiковуються як малоцiннi швидкозношуванi предмети (МШП).
Бухгалтерський облiк нематерiальних активiв класифiкується за групами вiдповiдно до п.5 П(С)БО 8 <Нематерiальнi активи>:
Одиницею бухгалтерського облiку нематерiальних активiв вважається об`єкт.
Первiсна вартiсть нематерiальних активiв визначається з урахуванням п.9, 12-15 П(С)БО 8.
Придбанi (створенi) нематерiальнi активи зараховуються на баланс пiдприємства за первiсною вартiстю.
Амортизацiя нематерiальних активiв здiйснюється прямолiнiйним методом.
Термiн корисного використання встановлюється за кожним конкретним об'єктом нематерiальних активiв постiйно дiючою комiсiєю.
Лiквiдацiйна вартiсть матерiальних активiв прийнята такою, що дорiвнює нулю.
Одиницею бухгалтерського облiку запасiв вважається їх найменування.
Первiсна вартiсть запасiв у бухгалтерському облiку формується з урахуванням п.10-13 П(С)БО 9
Аналiтичний облiк руху товарно-матерiальних цiнностей органiзовано
- у бухгалтерiї - у вiдомостях облiку залишкiв матерiалiв у кiлькiсно-сумовому вираженнi;
- на складi - у картках складського облiку в кiлькiсному вираженнi.
У зв`язку з необхiднiстю пiдтвердження даних бухгалтерського облiку для складання фiнансової бухгалтерської звiтностi керуючись статтею 10 Закону України <Про бухгалтерський облiк та фiнансову звiтнiсть в Українi> вiд 16.07.99р. №996-ХIV, Порядком подання фiнансової звiтностi, затвердженим постановою КМУ вiд 28.02.2000р. №419, Iнструкцiєю по iнвентаризацiї основних засобiв, нематерiальних активiв, товарно-матерiальних цiнностей, грошових коштiв i документiв та розрахункiв, затвердженою наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 11.08.94 р. №69, iншими нормативними актами, якi регулюють порядок ведення бухгалтерського облiку, у встановленi строки проведена iнвентаризацiя .
Дебiторська заборгованiсть визнається активом у випадку, якщо iснує упевненiсть в отриманнi економiчних вигод при її погашеннi.
Величина резерву сумнiвних боргiв не визначається
З метою рiвномiрного розподiлу витрат протягом звiтного року на пiдприємствi створено резерв для забезпечення оплати вiдпусток.
Доходи в бухгалтерському облiку вiдображаються з урахуванням норм, установлених П(С)БО 15 <Доходи>. Оцiнка ступеня завершеностi операцiї з надання послуг (виконання робiт) здiйснюється шляхом вивчення виконаної роботи, при цьому в бухгалтерському облiку доходи вiдображаються у звiтному перiодi пiдписання акта наданих послуг (виконаних робiт).
Витрати в бухгалтерському облiку вiдображаються з урахуванням норм, установлених П(С)БО 16 <Витрати>.
Витрати вiдображаються в бухгалтерському облiку одночасно зi зменшенням активiв або збiльшенням зобов'язань.
Затверджено перелiк загально-виробничих витрат для послуг автостанцiй та iнших послуг, перелiк адмiнiстративних витрат, перелiк i склад iнших операцiйних витрат.
Виплати працiвникам вiдповiдно до п.4 П(С)БО 26 <Виплати працiвникам> включають:
- поточнi виплати;
- виплати при звiльненнi;
- виплати пiсля закiнчення трудової дiяльностi;
Iнвестицiйною нерухомiстю вважається власнi або орендованi на умовах фiнансової оренди земельнi дiлянки, будiвлi, споруди, якi розташовуються на землi, утримуванi з метою отримання орендних платежiв.
Пiдприємство на дату балансу вiдображає у фiнансовiй звiтностi iнвестицiйну нерухомiсть за справедливою вартiстю, якщо її можна достовiрно визначити, або за первiсною вартiстю, зменшеною на суму нарахованої амортизацiї.
Текст аудиторського висновку АУДИТОРСЬКИЙ ВИСНОВОК (ЗВiТ НЕЗАЛЕЖНОГО АУДИТОРА)
щодо фiнансової звiтностi
Публiчного акцiонерного товариства <Запорiжавтотранс>
на 31.12.2011 року
Товариство з обмеженою вiдповiдальнiстю <АУДИТОРСЬКА ФiРМА <ВЕДА> , що дiє на пiдставi Свiдоцтва про внесення до Реєстру аудиторських фiрм та аудиторiв, якi одноособово надають аудиторськi послуги за №4414 вiд 20.12.2010р., виданого Аудиторською палатою України провела незалежну аудиторську перевiрку Публiчного акцiонерного товариства "Запорiжавтотранс" (надалi Товариство) з метою визначення достовiрностi фiнансової звiтностi, повноти i вiдповiдностi облiкових даних станом на 31 грудня 2011 року у складi:
Баланс на 31 грудня 2011 року Форма №1
Звiт про фiнансовi результати за 2011 рiк Форма №2
Звiт про рух грошових коштiв за 2011 рiк Форма №3
Звiт про власний капiтал за 2011 рiк Форма №4
Примiтки до рiчної фiнансової звiтностi за 2011 рiк Форма №5
та додаткову iнформацiю щодо розрахунку вартостi чистих активiв станом на 31.12.2011 року, а також дотримання вимог до статтi 41 Закону України "Про цiннi папери та фондовий ринок" на предмет повноти, достовiрностi та вiдповiдностi чинному законодавству, встановленим нормативам з метою виказування незалежної професiйної думки вiдносно її достовiрностi в усiх суттєвих аспектах та вiдповiдностi даним бухгалтерського облiку, прийнятiй облiковiй полiтицi, адекватностi вiдображення результатiв господарювання за 2011 рiк.

1.Основнi вiдомостi про аудиторську фiрму
Повне найменування юридичної особи:
Товариство з обмеженою вiдповiдальнiстю <АУДИТОРСЬКА ФiРМА <ВЕДА>.
Код ЄДРПОУ 37408416
Свiдоцтво про внесення до Реєстру суб'єктiв аудиторської дiяльностi №4414 вiд 20.12.2010р. Термiн дiї Свiдоцтва до 23 грудня 2015 року.
Мiсце знаходження: 69005 м.Запорiжжя вул.Правди буд.53, оф.463,
тел.(61) 220-94-04 (факс),270-35-37.

2. Основнi вiдомостi про емiтента :
Повне найменування - Публiчне акцiонерне товариство "Запорiжавтотранс".
Код ЄДРПОУ 03116795
Юридична адреса та мiсцезнаходження - 69063, Запорiзька обл. м. Запорiжжя Жовтневий р-н. вул. Свердлова, б.30, телфакс (061) 2138276, 2138587
Серiя, номер та дата державної реєстрацiї - ААБ №275615 вiд 28.11.1997 року.
Орган,що видав свiдоцтво - Виконавчий комiтет Запорiзької мiської Ради
Основнi види дiяльностi по КВЕД:
63.21.2 Функцiонування iнфраструктури автомобiльного та мiського транспорту
50.30.1 Оптова торгiвля автомобiльними деталями та приладдям
55.23.0 Надання iнших мiсць для тимчасового проживання
Публiчне акцiонерне товариство <Запорiжавтотранс> засновано наказом ЗРВ ФДМУ вiд 27.11.97 №1789 шляхом перетворення Запорiзького обласного державного пiдприємства <Запорiжавтотранс> у ВАТ вiдповiдно до ЗУ <Про приватизацiю державного майна>, Постанови КМУ вiд 11.09.96 №1099 <Про затвердження порядку перетворення в процесi приватизацiї державних, орендованих пiдприємств i пiдприємств iз змiшаною формою власностi в вiдкритi акцiонернi товариства.>
Рiшенням чергових загальних Зборiв акцiонерiв вiд 12.04.2011 року з метою дотримання норм Закону України < Про акцiонернi товариства> визначен тип Товариства як < публiчне>.

3.Опис аудиторської перевiрки.
Незалежну аудиторську перевiрку проведено у вiдповiдностi Закону України про "Аудиторську дiяльнiсть" вiд 14 вересня 2006 р. N 140-V (iз змiнами та доповненнями) та Мiжнародних стандартiв аудиту, надання впевненостi та етики, прийнятих рiшенням Аудиторської палати України вiд 18 квiтня 2003 р. N 122I2 в якостi нацiональних, зокрема МСА 700 <Формулювання думки та надання звiту щодо фiнансової звiтностi>,МСА 705 <Модифiкацiя думки у звiтi незалежного аудитора>, МСА 706 <Пояснювальнi параграфи та параграфи з iнших питань у звiтi незалежного аудитора>, МСА 710 <Порiвняльна iнформацiя - вiдповiднi показники i порiвняльна фiнансова звiтнiсть>, iнших мiжнародних стандартiв аудиту та з урахуванням Положення щодо пiдготовки аудиторських висновкiв, якi подаються до Державної комiсiї з цiнних паперiв та фондового ринку при розкритi iнформацiї емiтентами та професiйними учасниками фондового ринку, затвердженого рiшенням Державної комiсiї з цiнних паперiв та фондового ринку вiд 19 грудня 2006 року №1528, та Вимог до аудиторського висновку при розкриттi iнформацiї емiтентами цiнних паперiв (крiм емiтентiв облiгацiй мiсцевої позики) Затвердженого Рiшення Державної комiсiї з цiнних паперiв та фондового ринку 29.09.2011 N 1360, ареєстровано в Мiнiстерствi юстицiї України 28 листопада 2011 р.за N 1358I20096 .
Джерелом аудиторської перевiрки за перiод з 01 сiчня 2011року по 31 грудня 2011року були вибранi наступнi документи:
Статут Товариства
Фiнансова звiтнiсть Товариства у складi:
Баланс на 31грудня 2011року,
Звiт про фiнансовi результати за 2011рiк,
Звiт про рух грошових коштiв за 2011 рiк,
Звiт про власний капiтал за 2011 рiк,
Примiтки до рiчної фiнансової звiтностi за 2011рiк,
Примiтки та пояснення до рiчної фiнансової звiтностi
Головна книга, журнали-ордери,первиннi документи, регiстри синтетичного та аналiтичного облiку, зведенi облiковi документи, що вiдображають господарськi операцiї за перiод з 01.01.2011року по 31.12.2011року,
Статистична звiтнiсть та iнша облiкова iнформацiя за 2011 рiк,
Податкова звiтнiсть за 2011 рiк,
Договори фiнансово-господарської дiяльностi (вибiрково).
Встановлена межа суттєвостi:
- для визначення суттєвостi окремих об`єктiв облiку, що належать до активiв, зобов`язань i власного капiталу пiдприємства,
- 5% пiдсумку всiх активiв, усiх зобов`язань та власного капiталу вiдповiдно; - для визначення суттєвостi окремих видiв доходiв i витрат
- 2% чистого прибутку пiдприємства.
Перевiренi звiти додаються.

4.Вiдповiдальнiсть управлiнського персоналу.
Управлiнський персонал Товариства несе вiдповiдальнiсть за складання i достовiрне подання даного фiнансового звiту у вiдповiдностi до Закону України "Про бухгалтерський облiк та фiнансову звiтнiсть в Українi" вiд 16.07.1999 р. №996-XIV, затверджених Нацiональних положень (стандартiв) бухгалтерського облiку (далi за текстом - П(С)БО); вибору та застосування вiдповiдної облiкової полiтики; подання облiкових оцiнок та за такий внутрiшнiй контроль, який управлiнський персонал визначає потрiбним для того, щоб забезпечити складання фiнансового звiту, що не мiстить суттєвих викривлень внаслiдок шахрайства або помилки.
Вiдповiдно до п.3 ст.8 р.III Закону України "Про бухгалтерський облiк i фiнансову звiтнiсть в Українi" з 01.01.2000р. вiдповiдальнiсть за органiзацiю бухгалтерського облiку i забезпечення фiксування фактiв здiйснення всiх господарських операцiй у первинних документах, збереження оброблених документiв несе власник (власники) чи уповноважений орган (посадова особа) здiйснюючий керiвництво пiдприємством вiдповiдно до законодавства й установчих документiв.

5.Вiдповiдальнiсть аудитора
Нашою вiдповiдальнiстю є висловлення думки щодо даного фiнансового звiту на основi результатiв проведеного аудиту. Ми провели аудит вiдповiдно до Мiжнародних стандартiв контролю якостi, аудиту, огляду, iншого надання впевненостi та супутнiх послуг (далi МСА): 700 "Формулювання думки та надання звiту щодо фiнансової звiтностi", 705 "Модифiкацiї думки у звiтi незалежного аудитора", 720 "iнша iнформацiя в документах, що мiстять перевiренi фiнансовi звiти", iнших МСА та практики аудиту в Українi, а також законодавчих i нормативних актiв України, якi регулюють фiнансово-господарськi вiдносини.
МСА вимагають вiд нас дотримання вiдповiдних етичних вимог, а також планування й виконання аудиту для отримання достатньої впевненостi, що фiнансовий звiт не мiстить суттєвих викривлень.
Аудит передбачає виконання процедур (документальна перевiрка (суцiльна та вибiркова), опитування, спостереження, повторне обчислення, пiдрахунок, перерахунок, запит, листування i аналiтичнi процедури) для отримання аудиторських доказiв щодо сум i розкриттiв у фiнансовому звiтi. Вибiр процедур залежав вiд судження аудитора, включаючи оцiнку ризикiв суттєвих викривлень фiнансового звiту внаслiдок шахрайства або помилки. Виконуючи оцiнку цих ризикiв, аудитор розглянув заходи внутрiшнього контролю, що стосуються складання та достовiрного подання Товариством фiнансового звiту, з метою розробки аудиторських процедур, якi вiдповiдають обставинам, а не з метою висловлення думки щодо ефективностi внутрiшнього контролю Товариства. Аудит включає також оцiнку вiдповiдностi використаної облiкової полiтики, прийнятнiсть облiкових оцiнок, зроблених управлiнським персоналом, та загального подання фiнансового звiту.

6.Повнота та вiдповiднiсть фiнансової звiтностi встановленим положенням (стандартам) бухгалтерського облiку України.
Проведена незалежна аудиторська перевiрка фiнансової звiтностi з метою визначення достовiрностi фiнансової звiтностi, повноти i вiдповiдностi облiкових даних станом на 31 грудня 2011 року у складi:
Баланс на 31 грудня 2011року, Звiт про фiнансовi результати за 2011 рiк, Звiт про рух грошових коштiв за 2011 рiк, Звiт про власний капiтал за 2011рiк, Примiтки до рiчної фiнансової звiтностi за 2011 рiк та додаткову iнформацiю щодо розрахунку вартостi чистих активiв станом на 31.12.2011рiк, а також дотримання вимог до статтi 41 Закону України "Про цiннi папери та фондовий ринок" на предмет повноти, достовiрностi та вiдповiдностi чинному законодавству, встановленим нормативам з метою виказування незалежної професiйної думки вiдносно її достовiрностi в усiх суттєвих аспектах та вiдповiдностi даним бухгалтерського облiку, прийнятiй облiковiй полiтицi, адекватностi вiдображення результатiв господарювання за 2011 рiк. Концептуальною основою для фiнансової звiтностi Товариства є Нацiональнi положення (стандарти) бухгалтерського облiку та складання фiнансової звiтностi в Українi, внутрiшнi положення Товариства.
Бухгалтерський облiк Товариством ведеться iз застосуванням плану рахункiв, затвердженого наказом Мiнiстерства фiнансiв України №291 вiд 30.11.1999р. "Про затвердження плану рахункiв бухгалтерського облiку та iнструкцiї по його застосуванню" та у вiдповiдностi до вимог закону України "Про бухгалтерський облiк та фiнансову звiтнiсть в Українi" №996-ХiV вiд 16.07.1999р.
Фiнансова звiтнiсть Товариства за 2011рiк вiдповiдає П(С)БО 1 <Загальнi вимоги до фiнансової звiтностi>, затвердженого наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 31.03.1999р. №87. Фiнансова звiтнiсть Товариства мiстить статтi, склад та змiст яких визначено вiдповiдно до П(С)БО України. Фiнансова звiтнiсть щодо принципiв, пiдготовки, визнання i розкриття елементiв в цiлому вiдповiдає вимогам П(С)БО та обранiй облiковiй полiтицi (принципам оцiнки статей звiтностi за методами щодо окремих статей звiтностi). Фiнансова звiтнiсть Товариства складена з припущенням подальшого безперервного функцiонування в нацiональнiй валютi - гривнi.

7.Наявнiсть та незмiннiсть облiкової полiтики Товариства за 2011 рiк та вiдповiднiсть П(С)БО України.
У вiдповiдностi зi ст.8 Закону України "Про бухгалтерський облiк та звiтнiсть в Українi" вiд 16.07.1999 №996-Хii, обрана Товариством облiкова полiтика, яка обумовлена в Наказах "Про органiзацiю бухгалтерського облiку та облiкову полiтику на пiдприємствi у 2011 роцi" вiд 02.01.2011 та 01.04.2011року.
Бухгалтерський облiк в Товариствi базується на принципах єдиної журнально-ордерної форми рахiвництва з використанням комп'ютерних програм. Органiзацiя i методологiя бухгалтерського облiку в Товариствi вiдповiдає вимогам Закону України "Про бухгалтерський облiк та фiнансову звiтнiсть в Українi" вiд 16.07.1999р. №996-XIV, затвердженим нацiональними П(С)БО та iншим нормативним документам з питань органiзацiї бухгалтерського облiку в Українi.
Обрана Товариством облiкова полiтика, протягом звiтного перiоду була незмiнною.
Перед складанням рiчної фiнансової звiтностi для забезпечення достовiрностi даних бухгалтерського облiку Товариством проведено iнвентаризацiю активiв i зобов'язань вiдповiдно до iнструкцiї по iнвентаризацiї основних засобiв, нематерiальних активiв, товарно-матерiальних цiнностей, грошових коштiв i документiв та розрахункiв, затвердженої наказом Мiнiстерства фiнансiв України за №69 вiд 11.08.1994 р. та наказу Товариства <Про проведення рiчної iнвентаризацiї> вiд 30.09.2011року №53. Аудит передбачає виконання аудиторських процедур для отримання аудиторських доказiв щодо сум i розкриттiв у фiнансовiй звiтностi. Вибiр процедур залежить вiд судження аудитора, включаючи оцiнку ризикiв суттєвих викривлень фiнансоввої звiтностi внаслiдок шахрайства або помилок. Виконуючи оцiнку цих ризикiв, аудитор розглядав заходи внутрiшнього контролю, що стосуються складання та достовiрного подання суб'єктом господарювання фiнансової звiтностi, з метою розробки аудиторських процедур, якi вiдповiдають обставинам, а не з метою висловлення думки щодо ефективностi внутрiшнього контролю суб'єкта господарювання.

8. Аудиторська думка
Ми вважаємо, що отримали достатнi i належнi аудиторськi докази для висловлення нашої умовно-позитивної думки.
Пiдстава для висловлиння умовно-позитивної думки.
Обмеження обсягу перевiрки: Аудитор не спостерiгав за iнвентаризацiєю необоротних та оборотних активiв Товариства, оскiльки дата проведення передувала складанню договiрних вiдносин щодо перевiрки та пiдтвердження звiтностi Товариства за 2011рiк. Висновки про достовiрнiсть та повноту фiнансової звiтностi Аудитор базував на аналiзi наданих Товариством документах по iнвентаризацiї активiв i зобов'язань, а також щодо фiнансово-господарської дiяльностi Товариства.
Аудиторський висновок щодо фiнансових звiтiв в цiлому, вiдповiдно до Мiжнародного стандарту аудиту №700 "Висновок незалежного аудитора щодо повного пакету фiнансових звiтiв загального призначення", 705 "Модифiкацiя висновку незалежних аудиторiв", №720 "iнша iнформацiя в документах, що мiстять перевiренi фiнансовi звiти". Концептуальна основа фiнансової звiтностi, яка використана Товариством для пiдготовки i складання фiнансових звiтiв, визначена Нацiональними положеннями (стандартами) бухгалтерського облiку в Українi, затвердженими Мiнiстерством фiнансiв України. Аудитором проведено аудиторську перевiрку згiдно з мiжнародними стандартами аудиту. Оцiнка суттєвостi викривлень в фiнансових звiтах зроблена аудитором вiдповiдно до Мiжнародного стандарту аудиту №320 <Суттєвiсть в аудитi>.
Аудитором проведена аудиторська перевiрка показникiв балансу Товариства станом на 31.12.2011 року, показникiв звiту про фiнансовi результати за 2011 рiк, показникiв звiту про рух грошових коштiв за 2011 рiк, показникiв звiту про власний капiтал за 2011 рiк, показникiв Примiток до рiчної фiнансової звiтностi за 2011 р. Аудитор вважає, що по результатах аудиторської перевiрки фiнансової звiтностi Товариства зiбрано достатньо iнформацiї та доказiв, якi аудитор вважає достатнiми для висловлення своєї незалежної думки щодо достовiрностi фiнансової звiтностi.
Аудитор не спостерiгав за iнвентаризацiєю наявних запасiв, Товариства станом на 31 грудня 2011 року. Залишки запасiв заборгованостi Товариства Аудитор змiг пiдтвердити за допомогою iнших аудиторських процедур.
На думку аудитора, отриманi аудиторськi докази є достатньою та вiдповiдною основою для висловлення умовно-позитивної аудиторської думки про вiдповiднiсть дiйсного фiнансового стану результатiв дiяльностi ПАТ <Запорiжавтотранс> за 2011 рiк, складенiй Товариством. Аудитор висловлює думку, що фiнансова звiтнiстьПАТ <Запорiжавтотранс> в усiх суттєвих аспектах достовiрно та повно подає фiнансову iнформацiю про пiдприємство станом на 31.12.2011р. згiдно з нормативними вимогами щодо органiзацiї бухгалтерського облiку i звiтностi в Українi, а також згiдно з визначеною концептуальною основою фiнансової звiтностi та вiдповiдно вимогам дiючого законодавства України.
Аудиторський висновок є умовно-позитивним.

9. Розкриття iнформацiї вiдповiдно вимог "Положення щодо пiдготовки аудиторських висновкiв, якi подаються до Державної комiсiї з цiнних паперiв i фондового ринку при розкриттi iнформацiї емiтентами та професiйними учасниками фондового ринку", затвердженим рiшенням ДКЦПФР вiд 19.12.2006р. №1528 (iз змiнами, внесеними згiдно з рiшенням ДКЦПФР вiд 22.06.2010р. №981).
9.1 Розкриття iнформацiї за видами активiв вiдповiдно до П(С)БО.
Активи Товариства Активи Товариства у бухгалтерському облiку, на нашу думку, класифiковано та оцiнено вiдповiдно до П(С)БО). Оцiнка активiв достовiрно визначена й очiкується отримання в майбутньому економiчних вигод, пов'язаних з їх використанням. Змiст i форма балансу Товариства вiдповiдає П(С)БО 2 "Баланс". Метою складання Балансу є надання користувачам повної, правдивої та неупередженої iнформацiї про фiнансовий стан Товариства на звiтну дату. В Балансi вiдображенi активи, зобов'язання та власний капiтал Товариства.
9.1.1.Облiк основних засобiв, незавершеного будiвництва, нематерiальних активiв та їх зносу, iнших необоротних активiв.
iнформацiя щодо основних засобiв, незавершеного будiвництва, нематерiальних активiв та їх зносу, iнших необоротних активiв розкрита у I роздiлi активу форми
№1 "Баланс", затвердженого наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 31.03.99р.
№87, роздiли I, II, III,IV Форми №5 "Примiтки до рiчної фiнансової звiтностi", затверджено Наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 29 листопада 2000 р. N 30.
У статтi <Нематерiальнi активи> вiдображена вартiсть об'єктiв, якi вiднесенi до складу нематерiальних активiв.
Станом на 31.12.2011 року Нематерiальнi активи складають:
первiсна вартiсть 133,0 тис. грн;
накопичена амортизацiя 57,0 тис. грн;
залишкова вартiсть 76,0 тис. грн;
Бухгалтерський облiк нематерiальних активiв здiйснюється у вiдповiдностi до П(С)БО 8 "Нематерiальнi активи", затв. Наказом МФУ вiд 18.10.1999р. №242.
Бухгалтерський облiк нематерiальних активiв класифiкується за групами вiдповiдно до п. 5 П(С)БО 8 "Нематерiальнi активи"
Облiк нематерiальних активiв ведеться по групi .
Одиницею бухгалтерського облiку нематерiальних активiв вважається об'єкт.
Придбанi (створенi) нематерiальнi активи зараховуються на баланс пiдприємства за первiсною вартiстю.
Амортизацiя нематерiальних активiв здiйснюється прямолiнiйним методом.
Термiн корисного використання встановлюється за кожним конкретним об'єктом нематерiальних активiв постiйно дiючою комiсiєю Товариства .
Лiквiдацiйна вартiсть нематерiальних активiв прийнята такою, що дорiвнює нулю.
Товариством забезпечено незмiннiсть протягом звiтного перiоду порядку визначення зносу (амортизацiї). Облiк зносу (амортизацiї) нематерiальних активiв вiдповiдає вимогам чинного законодавства.
Оцiнка реальностi нематерiальних активiв, пiдтверджується Товариством наявнiстю "Акту iнвентаризацiї нематерiальних активiв" складеного внаслiдок проведення iнвентаризацiї станом на 31.12.2011року.
На думку Аудитора, визнання, оцiнка, облiк нематерiальних активiв в бухгалтерському облiку та розкриття iнформацiї про них в фiнансовiй звiтностi за 2011 рiк здiйснювались у вiдповiдностi з П(С)БО 8<Нематерiальнi активи>, та П(С)БО 2<Баланс>.
У статтi <Незавершене будiвництво> вiдображена вартiсть об'єктiв, якi вiднесенi до складу <Незавершене будiвництво (капiтальнi iнвестицiї)>.
Станом на 31.12.2011року Незавершене будiвництво (капiтальнi iнвестицiї) складає 1963,0 тис.грн.
Оцiнка реальностi Незавершеного будiвництва, як активу, пiдтверджується Товариством наявнiстю <Акту iнвентаризацiї незавершеного будiвництва>,складеного внаслiдок проведення iнвентаризацiї станом на 31.12.2011року.
На думку аудитора, вiдображення в бухгалтерському облiку визнання, оцiнки, незавершеного будiвництва (капiтальних iнвестицiй) та розкриття iнформацiї в фiнансовiй звiтностi за 2011 рiк вiдповiдає вимогам п.п.5.3 п.5 П(С)БО 7 "Основнi засоби> та П(С)БО2 "Баланс>.
У статтi <Основнi засоби> вiдображена вартiсть об'єктiв, якi вiднесенi до складу основних засобiв.
Станом на 31.12.2011року Основнi засоби складають:
- первiсна вартiсть 19373,0 тис. грн;
- накопичена амортизацiя 8543,0 тис. грн;
- залишкова вартiсть 10830,0 тис. грн;
В бухгалтерському облiку основних засобiв встановлено вiдповiднiсть даних аналiтичного та синтетичного облiку, вiдповiдно до П(С)БО 7 "Основнi засоби". Одиницею бухгалтерського облiку основних засобiв вважається об'єкт основних засобiв.
Переоцiнка основних засобiв в звiтному перiодi не проводилась.
Протягом 2011 року Товариством було введено в експлуатацiю основних засобiв на загальну суму 1654,5 тис.грн., полiпшення (ремонт) основних засобiв на 163,5 тис.грн. та проведено вибуття на загальну суму 103,0 тис.грн. Знос щодо цих основних засобiв(окрiм земельних дiлянок) складає 8543,0 тис. грн., тобто основнi засоби є зношеними на 44,1 %.
Вартiсть повнiстю амортизованих основних засобiв складає 1264,0 тис.грн.
До основних засобiв вiдносяться матерiальнi активи пiдприємства, що використовуються для ведення господарської дiяльностi, термiн корисного використання яких перевищує один рiк i вартiсть яких - понад 1 000 грн.
Активи вартiстю менше 1 000 грн. i з термiном корисного використання бiльше одного року облiковуються як малоцiннi необоротнi матерiальнi активи (МНМА)
Знос (амортизацiя) основних засобiв протягом першого кварталу 2011 року нараховувався згiдно норм, установлених статтею 8 Закону України "Про оподаткування прибутку пiдприємства" в редакцiї вiд 22.05.97, зi змiнами i доповненнями. З другого кварталу згiдно введення в дiю 3 роздiлу , на пiдставi перехiдних положень Податкового кодексу проведена iнвентаризацiя основних засобiв станом на 01.04.2011 року згiдно Наказу №15 вiд 31.03.2011 року.
Знос з 01.04.2011 року нараховується прямолiнейним способом.
Нарахування амортизацiї малоцiнних необоротних матерiальних активiв Товариство проводить наступним чином: 100 % амортизацiйної вартостi в першому мiсяцi експлуатацiї предмету.
Облiк зносу (амортизацiї) вiдповiдає вимогам чинного законодавства.
Оцiнка реальностi Основних засобiв, як активу, пiдтверджується Товариством наявнiстю <Акту iнвентаризацiї Основних засобiв> складеного внаслiдок проведення iнвентаризацiї станом на 31.12.2011 року.
На думку аудитора, вiдображення в бухгалтерському облiку визнання, оцiнки, облiку надходжень, реалiзацiї, лiквiдацiї та iншого вибуття, ремонту, модернiзацiї основних засобiв та розкриття iнформацiї про них в фiнансовiй звiтностi за 2011 рiк здiйснювались у вiдповiдностi з П(С)БО 7 "Основнi засоби" та П(С)БО 2 "Баланс".
9.1.2. У статтi <Довгострокова дебiторська заборгованiсть> вiдображено заборгованiсть, яка вiднесена до довгострової. Станом на 31.12. 2011 року Довгострокова дебiторська заборгованiсть складає 8,0 тис. грн.,
Визнання, оцiнка реальностi довгострокової дебiторської заборгованостi Товариством проводиться вiдповiдно до п.5, п.9 П(С)БО 10 "Дебiторська заборгованiсть".
Оцiнка реальностi Довгострокової дебiторської заборгованостi, як активу, пiдтверджується Товариством наявнiстю "Акту iнвентаризацiї розрахункiв з покупцями, постачальниками та iншими дебiторами та кредиторами" складеного внаслiдок проведення iнвентаризацiї розрахункiв з покупцями та iншими дебiторами станом на 31.12.2011року.
На думку аудитора, розкриття iнформацiї про дебiторську заборгованiсть в фiнансовiй звiтностi за 2011 рiк проведено Товариством в вiдповiдностi з П(С)БО 2 "Баланс".
9.1.3. У статтi "Довгостроковi фiнансовi iнвестицiї" вiдображенi
Склад i структура фiнансових iнвестицiй розкритi в рядках 045 Форми №1 "Баланс" та у роздiлi IV форми №5 "Примiтки до рiчної фiнансової звiтностi",
Станом на 31.12.2011 року Довгостроковi фiнансовi iнвестицiї складають 405 тис. грн Ухваленням Спостережної Ради Товариства ПАТ<Запорiжавтотранс> внесен внесок в Статутний капiтал Товариства з обмеженою вiдповiдальнiстю < Запорiзький автобусний завод>
Оцiнка реальностi Довгострокових фiнансових iнвестицiй, як активу, пiдтверджується Товариством наявнiстю "Акту iнвентаризацiї Довгострокових фiнансових iнвестицiй " складеного внаслiдок проведення iнвентаризацiї станом на 31.12.2011року.
На думку Аудитора, облiк фiнансових iнвестицiй в асоцiйованi, дочiрнi пiдприємства та iнших фiнансових iнвестицiй, первiсна оцiнка фiнансових iнвестицiй, їх оцiнка на дату балансу та розкриття iнформацiї про них в фiнансовiй звiтностi за 2011 рiк здiйснюється вiдповiдно до П(С)БО 12 <Фiнансовi iнвестицiї>, затвердженого наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 26.04.2000р. №91 та в вiдповiдностi з П(С)БО 2 "Баланс".
9.1.4. У статтi "iнвестицiйна нерухомiсть" вiдображена вартiсть об'єктiв, якi є власнi або орендованi на умовах фiнансової оренди.
Станом на 31.12.2011р iнвестицiйна нерухомiсть складає: 606,0тис.грн.
- первiсна вартiсть 1478,0 тис. грн;
- накопичена амортизацiя 872,0 тис. грн;
- залишкова вартiсть 606,0 тис. грн;
До складу статтi " iнвестицiйна нерухомiсть " входять залишки таких необоротних активiв якi є власнi або орендованi на умовах фiнансової оренди будiвлi, споруди, якi розташовуються на землi, утримуванi з метою отримання орендних платежiв таIабо збiльшення власного капiталу, а не для виробництва та постачання товарiв, надання послуг, адмiнiстративної мети або продажу в процесi звичайної дiяльностi.
Протягом 2011 року Товариством було проведено полiпшення (ремонт) iнвестицiйної нерухомiстi на 49,0 тис.грн. Зменшення вартостi iнвестицiйної нерухомостi на 26,0 тис. грн. вiдбулось у результатi вибуття зi складу iнвестицiйної нерухомостi.
Оцiнка реальностi iнвестицiйної нерухомостi, як активу, пiдтверджується Товариством наявнiстю "Акту iнвентаризацiї iнвестицiйної нерухомостi" складеного внаслiдок проведення iнвентаризацiї станом на 31.12.2011року.
На думку аудитора, облiк надходження, реалiзацiї, лiквiдацiї, модернiзацiї та розкриття iнформацiї проiнвестицiйну нерухомiсть здiйснюється вiдповiдно до П(С)БО 32 " iнвестицiйна нерухомiсть", та в вiдповiдностi з П(С)БО 2 "Баланс".
9.1.5.Облiк запасiв.
Iнформацiю щодо запасiв розкрито у рядках 100-140 форми №1 "Баланс" та у роздiлi VIII форми №5 "Примiтки до рiчної фiнансової звiтностi".
Балансова вартiсть запасiв станом на 31.12.2011року складає 574 ,0 тис.грн.
у тому числi:
- паливо 11,0 тис.грн.
- будiвельнi матерiали 32,0 тис.грн.
- запчастини 16,0 тис.грн.
- сировина та матерiали 550,0 тис.грн.
- товари 15,0 тис.грн. Одиницею бухгалтерського облiку запасiв вважається їх найменування.
Первiсна вартiсть запасiв у бухгалтерському облiку формується з урахуванням п. 10 - 13 П(С)БО 9> Запаси>, затвердженого наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 20.10.99р. №246 та в вiдповiдностi з П(С)БО 2 "Баланс.
Товариством забезпечено незмiннiсть визначених методiв оцiнки вибуття запасiв протягом звiтного перiоду.
Дооцiнка та уцiнка залишкiв товарно-матерiальних цiнностей у Товариствi протягом 2011року не проводилась. Згiдно iнвентаризацiї та рiшення iнвентаризацiйної комiсiї списанi нелiквiди на суму 41,0 тис.грн.
Оцiнка реальностi Запасiв, як активу, пiдтверджується Товариством наявнiстю "Акту iнвентаризацiї Запасiв" складеного внаслiдок проведення iнвентаризацiї станом на 31.12.2011року.
На думку Аудитора, бухгалтерський облiк запасiв,оцiнка на дату балансу та розкриття iнформацiї про них в фiнансовiй звiтностi за 2011 рiк здiйснюється вiдповiдно до вимогам П(С)БО 9 "Запаси" та в вiдповiдностi з П(С)БО 2 "Баланс".
9.1.6.Облiк дебiторської заборгованостi.
Iнформацiю щодо дебiторської заборгованостi достовiрно розкрито у рядках 160-210 форми №1 "Баланс" та у роздiлi IХ форми №5 "Примiтки до рiчної фiнансової звiтностi".
Станом на 31.12.11 р. Товариство має дебiторську заборгованiсть за товари, роботи, послуги" вiдображену, як оборотний актив,яка складає: 472,0 тис.грн.
Дебiторська заборгованiсть Товариства за розрахунками складає 1629,0 тис.грн.
- за виданими авансами - 1286,0 тис.грн.
- з бюджетом - 343,0 тис.грн.
iнша поточна дебiторська заборгованiсть Товариства складає 570,0тис.грн.
Оцiнка реальностi дебiторської заборгованостi, як активу, пiдтверджується Товариством наявнiстю "Акту iнвентаризацiї розрахункiв з покупцями, постачальниками та iншими дебiторами та кредиторами" складеного внаслiдок проведення iнвентаризацiї розрахункiв з покупцями та iншими дебiторами станом на 31.12.2011року та наявностi Актiв звiряння заборгованостi у розмiрi 95 %.
На думку Аудитора, визнання, оцiнка реальностi, розкриття iнформацiї про дебiторську заборгованiсть в фiнансовiй звiтностi за 2011рiк проведено Товариством вiдповiдно до П(С)БО 10 "Дебiторська заборгованiсть"та з П(С)БО 2 "Баланс".
9.1.7.Облiк грошових коштiв та їх еквiвалентiв.
Iнформацiю щодо грошових коштiв достовiрно розкрито у рядках 230-231 форми №1 "Баланс" та у роздiлi IV форми №5 "Примiтки до рiчної фiнансової звiтностi".
Станом на 31.12.11 грошовi кошти та їх еквiваленти в балансi складають 572,0тис.грн., в тому числi в нацiональнiй валютi - 572,0 тис.грн.
Зокрема, структура розмiщення грошових коштiв та їх еквiвалентiв товариства наступна: каса -10,0 тис.грн.; поточнi рахунки в банку - 562,0тис.грн.
Оцiнка реальностi Грошових коштiв, як активу, пiдтверджується Товариством наявнiстю "Акту iнвентаризацiї грошових коштiв" складеного внаслiдок проведення iнвентаризацiї станом на 31.12.2011року.
На думку аудитора:
- документальне оформлення касових операцiй вiдповiдає вимогам <Положення про ведення касових операцiй в нацiональнiй валютi в Українi>, затвердженому постановою Правлiння НБУ вiд 15.12.04, №637, зi змiнами та доповненнями
- ведення операцiй на рахунках в банку проводиться згiдно до вимог "iнструкцiї про безготiвковi розрахунки в Українi в нацiональнiй валютi ", затвердженої∙ постановою Нацiонального банку України №22 вiд 21.01.04.
- розкриття iнформацiї про грошовi кошти в фiнансовiй звiтностi за 2011 рiк проведено Товариством у вiдповiдностi з П(С)БО 2 <Баланс> до П(С)БО 4 <Звiт про рух грошових коштiв> затв. Наказом МФУ вiд 31.03.1999р. №87. (у редакцiї Наказу Мiнiстерства фiнансiв України вiд 10 червня 2010 р. N 382).
9.1.8.Облiк iнших оборотних активiв.
Iнформацiю щодо iнших оборотних активiв достовiрно розкрито у рядках 250 форми №1 "Баланс".
iншi оборотнi активи Товариства станом на 31.12.2011 року становлять 59,0 тис. грн., та включають суми податку на додану вартiсть у складi отриманих авансiв, суми податкового кредиту з податку на додану вартiсть, тимчасово не пiдтвердженi податковими накладними.
На думку аудитора, розкриття iнформацiї про iншi оборотнi активи у фiнансовiй звiтностi за 2011 рiк проведено Товариством у вiдповiдностi до вимог норм П(С)БО 2 "Баланс" .
9.1.9.Облiк витрат майбутнiх перiодiв.
Iнформацiю щодо витрат майбутнiх перiодiв достовiрно розкрито у рядках 270 форми №1 "Баланс".
Витрати майбутнiх перiодiв Товариства станомна 31.12.2011року складають 793,0 тис.грн.
До складу витрат майбутнiх перiодiв Товариство вiдносить авансовi платежi з суми передплати на перiодичнi видання та всi iншi витрати, що стосуються майбутнiх облiкових перiодiв.
Оцiнка реальностi Витрат майбутнiх перiодiв , пiдтверджується Товариством наявнiстю "Акту iнвентаризацiї Витрати майбутнiх перiодiв " складеного внаслiдок проведення iнвентаризацiї розрахункiв з покупцями та iншими дебiторами станом на 31.12.2011року.
На думку аудитора, облiк та розкриття iнформацiї витрат майбутнiх перiодiв облiковується згiдно вимог п.36 П(С)БО 2 <Баланс> на рахунку 391 <Витрати майбутнiх перiодiв>, списання їх на витрати проводиться вiдповiдно до П(С)БО 16 <Витрати>.
9.2. Розкриття iнформацiї про зобов'язання вiдповiдно до П(С)БО.
Iнформацiю щодо розмiру зобов`язань, забезпечення наступних витрат i платежiв достовiрно розкрито у рядках 400-610 форми №1 "Баланс" .
9.2.1.Облiк забезпечення наступних витрат i платежiв, цiльового фiнансування.
Забезпечення виплат персоналу станом на 31.12.2011 року складає 485,0тис.грн.
Товариство створює забезпечення оплати вiдпусток своїх працiвникiв (резерв) ,що передбачено п. 13 П(С)БО 11 <Зобов'язання> ,затвердженого наказом Мiнiстерства фiнансiв Україн вiд 31.01.2000 р. №20. Сума резерву облiкується на субрахунку 471 "Забезпечення оплат вiдпусток". Вiдповiдно до п. 18 П(С)БО 11 <Зобов'язання> залишок забезпечень Товариство переглядає на кожну дату балансу.
Оцiнка реальностi Забезпечення виплат персоналу пiдтверджується Товариством наявнiстю "Акту iнвентаризацiї забезпечення виплат вiдпусток> складеного внаслiдок проведення iнвентаризацiї, яка полягає в перевiрцi обiрунтованостi залишку резерву на дату iнвентаризацiї (п. 11.10 iнструкцiї, затвердженої наказом Мiнфiну вiд 11.08.94 р. N 69,)станом на 31.12.11р., згiдно наказу Товариства <Про проведення рiчної iнвентаризацiї> №53 вiд 30.09.2011 року.
На думку аудитора, розкриття iнформацiї облiк забезпечення наступних витрат i платежiв у фiнансовiй звiтностi за 2011 рiк проведено Товариством у вiдповiдностi до вимог П(С)БО "Баланс".
9.2.2.Облiк зобов'язань. Структура зобов`язань товариства має наступний вигляд: Довгостроковi зобов'язання(виданi векселя)на31.12.2011року складають 32,0 тис.грн.
Кредиторська заборгованiсть за ТМЦ, послуги на 31.12.2011року складає 346,0 тис. грн.
Поточнi зобов'язання за рахунками станом на 31.12.2011 року становить:
- з одержаних авансiв 195,0 тис.грн.
- з бюджетом 321,0 тис.грн.
- iншi поточнi забов'язання 77,0 тис.грн.
- з оплати працi 9,0 тис.грн.
Бухгалтерський облiк розрахункiв з кредиторами за отриманi товари, роботи, послуги та одержанi аванси Товариство здiйснює у вiдповiдностi з П(С)БО 11 "Зобов'язання".
Протягом 2011року Товариство здiйснювало операцiї з придбання товарiв, робiт (послуг) виключно у вiтчизняних постачальникiв.
Кредиторської заборгованостi з простроченим строком позовної давностi станом на 31.12.2011року Товариство не має.
Оцiнка реальностi зобов'язань Товариства перед постачальниками та iншими кредиторами пiдтверджується Товариством наявнiстю "Акту iнвентаризацiї розрахункiв з покупцями, постачальниками та iншими дебiторами та кредиторами" складеного внаслiдок проведення iнвентаризацiї розрахункiв з постачальниками та iншими кредиторами станом на 31.12.11року.
В Товариствi нарахування заробiтної плати проводиться вiдповiдно до штатного розкладу та П(С)БО 26 "Виплати робiтникам", затв Наказом МФУ вiд 28.10.2003р. №601. Станом на 31.12.2011року Товариство не має простроченої заборгованостi за розрахунками по заробiтнiй платi. Облiк заробiтної плати проводиться згiдно до вимог "iнструкцiї зi статистики заробiтної плати", затвердженої наказом Мiнстату
№5 вiд 13.01.04. Середня заробiтна плата визначається згiдно з "Порядком обчислення середньої заробiтної плати", затвердженим постановою Кабiнету Мiнiстрiв України №100 вiд 08.02.95, зi змiнами та доповненнями.
Облiк розрахункiв з пiдзвiтними особами вiдповiдає вимогам чинного законодавства.
На думку аудитора, облiк зобов`язань,розкриття iнформацiї про зобов`язання, забезпечення наступних витрат i платежiв у фiнансовiй звiтностi за 2011 рiк проведено Товариством в вiдповiдностi з П(С)БО 11 "Зобов`язання" та П(С)БО 2 "Баланс".
9.2.3. Облiк доходiв майбутнiх перiодiв.
Iнформацiю щодо доходiв майбутнiх перiодiв достовiрно розкрито у рядках 630 форми №1 <Баланс>.
Станом на 31.12.2011 року Доходи майбутнiх перiодiв Товариства складають 163,0 тис. грн., це грошовi кошти отриманi за попереднiй продаж квиткiв на проїзд в автобусах.
Оцiнка реальностi доходiв майбутнiх перiодiв пiдтверджується Товариством наявнiстю "Акту iнвентаризацiї доходiв майбутнiх перiодiв складеного внаслiдок проведення iнвентаризацiї доходiв майбутнiх перiодiв станом на 31.12.2011року, згiдно наказу Товариства <Про проведення рiчної iнвентаризацiї"вiд 30.09.2011року №53
На думку аудитора, доходи майбутнiх перiодiв облiковуються Товариством згiдно вимог п.61 П(С)БО 2 <Баланс>, до моменту їх списання на доход, на рахунку 69 <Доходи майбутнiх перiодiв>. Списання їх на доход проводиться вiдповiдно до П(С)БО15 <Доход>,розкриття iнформацiї про Доходи майбутнiх перiодiв у фiнансовiй звiтностi за 2011 рiк проведено Товариством в вiдповiдностi з П(С)БО 2 <Баланс>.
9.3. Розкриття iнформацiї про власний капiтал вiдповiдно до П(С)БО.
Iнформацiю щодо власного капiталу, його структури та призначення достовiрно розкрито у рядках 300-380 форми №1 <Баланс> та у <Звiтi про власний капiтал> згiдно П (С)БО 5.
Станом на 31.12.2011року статутний капiтал вiдображений у звiтностi в сумi
970 тис.грн., що вiдповiдає розмiру,вказаному в установчих документах, сплачений повнiстю.
Статутний фонд розподiлений на 3879200 простих iменних акцiй номiнальною вартiстю 0,25 грн кожна.
Аналiтичний облiк рахунку 40<Статутний капiтал> вiдповiдає синтетичному облiку з цього рахунку.
iнший додатковий капiтал станом на 31.12.2011рокустановить 3780,0 тис.грн.
У статтi вiдображена сума дооцiнки (iндексацiї) основних засобiв та безоплатно отриманi основнi засоби.
Зменшення додаткового капiталу на 112,0 тис.грн. вiдбулося в наслiдок
- нарахування зносу безоплатно отриманих основних засобiв -8,0 тис.грн
- списана сума дооцiнки по основним засобам, якi вибули в 2011 роцi 104,0 тис.грн.
Резервний капiтал станом на 31.12.2011 року становить 261,0 тис.грн.
За наслiдками фiнансово - господарської дiяльностi Товариство станом на 31.12.2011року має прибуток у сумi 11918,0 тис. грн. У порiвняннi з залишком на початок року сума прибутку збiльшилась на 3375,0 тис.грн.
У тому числi:прибуток вiд дiяльностi за 2011 рiк +3271,0 тис.грн;
Зменшення додаткового капiталу 104 тис.грн..;
На думку Аудитора:
- статтi власного капiталу достовiрно оцiненi i дають правдиве та неупереджене уявлення про власний капiтал Товариства та вiдповiдають вимогам норм дiючого законодавства України;
- облiк нерозподiленого прибутку вiдповiдає вимогам п.42 П(С)БО 2 "Баланс" та iнших нормативних документiв з бухгалтерського облiку;
- визначення фiнансових результатiв в бухгалтерському облiку Товариства вiдповiдає вимогам законодавчих актiв з бухгалтерського облiку.
Розкриття iнформацiї про власний капiтал у фiнансовiй звiтностi за 2011рiк проведено Товариством у вiдповiдностi з П(С)БО 2 "Баланс" та П(С)БО 5 <Звiт про власний капiтал>.
Валюта балансу Активу Пасиву станом на 31.12.2011 року становить18557,0 тис.грн.

10. Вiдповiднiсть вартостi чистих активiв вимогам законодавства України.
Чистi активи Товариства станом на 31.12.2011року складають 16929,0 тис.грн., тобто є на 15959,0 тис. грн. бiльше, нiж величина статутного капiталу та вiдповiдає вимогам ст. 155 Цивiльного кодексу України вiд 16.01.2003р. №435-IV.
Пiд вартiстю чистих активiв акцiонерного товариства розумiється величина, яка визначається шляхом вирахування iз суми активiв, прийнятих до розрахунку, суми його зобов'язань, прийнятих до розрахунку. Для визначення вартостi чистих активiв складається розрахунок за даними бухгалтерської звiтностi вiдповiдно до Положення (стандарту) бухгалтерського облiку N 2 "Баланс" .
За наслiдками 2011 року чистi активи Товариства у порiвняннi з 2010 роком збiльшились на 3263,0 тис. грн. за рахунок отриманого прибутку за наслiдками фiнансово-господарської дiяльностiза 2011 рiк та зменшення iншого додаткового капiталу.Визначення вартостi чистих активiв проведенi на пiдставi "Методичних рекомендацiй щодо визначення вартостi чистих активiв акцiонерних товариств", що схваленi Рiшенням ДКЦПФР вiд 17.11.2004р. №485.
На думку аудитора вартiсть чистих активiв Товариства вiдповiдає вимогам законодавчих актiв України.

11. Розкриття iнформацiї щодо обсягу чистого прибутку
Iнформацiю щодо доходiв, витрат та фiнансових результатiв достовiрно розкрито у "Звiтi про фiнансовi результати", згiдно П(С)БО 3 "Звiт про фiнансовi результати", затвердженого Наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 31.03.99 №87, у роздiлi V форми №5 "Примiтки до рiчної фiнансової звiтностi".
Визнання доходiв в бухгалтерському облiку Товариства здiйснюється з використанням методу нарахування всiх факторiв, якi можуть бути достовiрно оцiненi, що вiдповiдає вимогам П(С)БО 15 "Дохiд", затв. Наказом МФУ вiд 29.11.1999р. №290.
Для облiку доходiв використовуються рахунки 7-го класу. Товариство достовiрно розподiляє за елементами та ознаками доходи на рахунках бухгалтерського облiку згiдно з дiючими вимогами iнструкцiї "Про застосування Плану рахункiв бухгалтерського облiку активiв, капiталу, зобов'язань та господарських операцiй пiдприємств i органiзацiй".
Протягом 2011року Товариством було отримано чистий доход у сумi 19677,0 тис.грн., у тому числi вiд:
- послуги 15987,0 тис.грн.
- iншi операцiйнi доходи 3672,0 тис.грн.
з них: здавання в оренду нерухомого майна 2211,0 тис.грн.
- iншi доходи 18,0 тис.грн.
Визнання витрат в бухгалтерському облiку Товариства здiйснюється з використанням методу нарахування всiх витрат, якi можуть бути достовiрно оцiненi, що вiдповiдає вимогам П(С)БО16 "Витрати",затв.Наказом МФУвiд 31.12.1999р.№318.
Товариство достовiрно розподiляє за елементами та ознаками витрати на рахунках бухгалтерського облiку згiдно з дiючими вимогами iнструкцiї "Про застосування Плану рахункiв бухгалтерського облiку активiв, капiталу, зобов'язань та господарських операцiй пiдприємств i органiзацiй".
Загальна сума витрат за 2011рiк склала 15044,0 тис.грн., тому числi:
- собiвартiсть реалiзованої продукцiї(послуг) 9699,0 тис.грн.
- адмiнiстративнi витрати 4547,0 тис.грн.
- iншi операцiйнi витрати 757,0 тис.грн.
- iншi витрати 41,0 тис.грн.
Витрати на податок на прибуток 1362,0 тис.грн.
На думку Аудитора, визначення чистого прибутку (збитку) в бухгалтерському облiку та оподатковуваного прибутку проводиться згiдно з чинним законодавством.
Вiдображення доходiв, витрат та фiнансових результатiв Товариства у фiнансовiй звiтностi за 2011 рiк вiдповiдає вимогам норм П(С)БО 3 "Звiт про фiнансовi результати", затвердженого наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 31.03.99 №87.
Таким чином, за наслiдками 2011 року Товариство отрималоприбуток 3271,0 тис.грн., який визначено у вiдповiдностi до вимог норм дiючого законодавства України.
Данi синтетичного бухгалтерського облiку вiдповiдають даним Головної книги та первинної документацiї.
Фiнансова звiтнiсть складена на пiдставi даних Головної книги.
Зiставлення даних окремих форм фiнансової звiтностi проведено вiдповiдно щодо Методичних рекомендацiй з перевiрки порiвняння показникiв фiнансової звiтностi Товариства. (Наказ Мiнiстерства фiнансiв України вiд 22 грудня 2008р. N 1524 з внесеними змiнами Наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 29 грудня 2009 р. N 1572,та змiнами Наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 12 сiчня 2011 року №10.)

12.Розкриття iнформацiї про дiї, якi вiдбулися протягом 2011 р. та можуть вплинути на фiнансово-господарський стан емiтента та призвести до значної змiни вартостi його цiнних паперiв, визначених частиною першою статтi 41 Закону України "Про цiннi папери та фондовий ринок".
Пiд час аудиторської перевiрки для пiдготовки аудиторського висновку Товариству було надiслано лист-запит про подiї , якi вiдбулись протягом 2011року та можуть вплинути на фiнансово-господарський стан, як емiтента, та призвести до значної змiни вартостi його цiнних паперiв (особливу iнформацiю).
На запит Аудитора Товариство повiдомило, що протягом 2011 року у Товариствi не вiдбулися наступнi подiї, якi визначенi ч.1 ст. 41 Закону України "Про цiннi папери та фондовий ринок" №3480-IV вiд 23.02.06, та є особливою iнформацiєю про емiтента, що має бути наведена в аудиторському висновку вiдповiдно до вимог "Положення щодо пiдготовки аудиторських висновкiв, якi подаються до Державної комiсiї з цiнних паперiв та фондового ринку при розкриттi iнформацiї емiтентами та професiйними учасниками фондового ринку", затвердженого рiшенням Державної комiсiї з цiнних паперiв та фондового ринку №1528 вiд 19.12.06, зокрема ,не приймалися рiшення щодо:
- викупу власних акцiй;
- факти лiстингуIделiстингу цiнних паперiв на фондовiй бiржi;
- отримання позики або кредиту на суму, що перевищує 25 вiдсоткiв активiв емiтента;
- утворення, припинення його фiлiй, представництв;
- зменшення статутного капiталу;
- порушення справи про банкрутство емiтента, винесення ухвали про його санацiю;
- рiшення вищого органу емiтента або суду про припинення або банкрутство емiтента.
- лiстингуIделiстингу цiнних паперiв на фондовiй бiржi;
Протягом звiтного року в Товариствi вiдбулися подiї, якi на думку аудитора не можуть вплинути на фiнансово-господарський стан емiтента та призвести до значної змiни вартостi його цiнних паперiв, а саме: змiна складу посадових осiб емiтента
Дата розмiщення iнформацiї 12.04.2011 року.

13.Довiдка про фiнансовий стан Товариства на 31.12.2011 року
Для аналiзу фiнансового стану Товариства представленi наступнi документи:
Баланс на 31 грудня 2011 року
Звiт про фiнансовi результати за 2011 рiк
Основою аналiзу є система показникiв i аналiтичних таблиць, логiка добору i складання яких припускає аналiз стану i динамiки економiчного потенцiалу Товариства, результатiв i ефективностi його використання. Для фiнансового аналiзу були вибранi найбiльш прийнятнi показники фiнансового стану Товариства, розрахунок таких показникiв наведено у таблицi.
Методичнi рекомендацiї щодо пiдготовки аудиторського висновку при перевiрцi вiдкритих акцiонерних товариств та пiдприємств-емiтентiв облiгацiй (крiм комерцiйних банкiв), схваленi Аудиторською палатою України вiд 23 лютого 2001 року №99.
Фiнансово-майновий стан Товариства станом на 31 грудня 2011року. характеризується показниками платоспроможностi та фiнансової стiйкостi, що наведенi нижче.
Коефiцiєнт абсолютної лiквiдностi оптiмальне значення >0,2-0,35 станом на: 31.12.2009 = 0,01; 31.12.2010 = 0,83; 31.12.2011 = 0,60
Коефiцiєнт швидкої лiквiдностi оптiмальне значення 0,7-0,9 станом на: 31.12.2009 = 0,80; 31.12.2010 = 2,73; 31.12.2011 = 3,48
Коефiцiєнт поточної лiквiдностi оптiмальне значення >1 станом на: 31.12.2009 = 1,78; 31.12.2010 = 3,73; 31.12.2011 = 4,09
Чистий оборотний капiтал - збiльшення; станом на: 31.12.2009 = 727; 31.12.2010 = 1876; 31.12.2011 = 2928
Коефiцiєнт фiнансової стабiльностi оптiмальне значення >1 станом на: 31.12.2009 = 6,96; 31.12.2010 = 19,0; 31.12.2011 = 17,3
Коефiцiєнт фiнансової незалежностi оптiмальне значення >0,5 станом на: 31.12.2009 = 0,84; 31.12.2010 = 0,92; 31.12.2011 = 0,91
Коефiцiєнт фiнансування оптiмальне значення не бiльш за 1,0; станом на: 31.12.2009 = 0,17; 31.12.2010 = 0,089; 31.12.2011 = 0,097
Коефiцiєнт забезпеченостi власними засобами оптiмальне значення >0,1станом на: 31.12.2009 = 0,16; 31.12.2010 = 0,66; 31.12.2011 = 0,78
Коефiцiєнт маневреностi власного капiталу - збiльшення; станом на: 31.12.2009 = 0,06; 31.12.2010 = 0,14; 31.12.2011 = 0,17
Коефiцiєнт рентабельностi активiв оптiмальне значення >0 - збiльшення; станом на: 31.12.2009 = 0,16; 31.12.2010 = 0,17; 31.12.2011 = 0,20
Коефiцiєнт абсолютної лiквiдностi Коефiцiєнт абсолютної лiквiдностi. Обчислюється як вiдношення грошових коштiв та їх еквiвалентiв i поточних фiнансових iнвестицiй до поточних зобов'язань.
показує, яка частина боргiв пiдприємства може бути сплачена негайно. Даний коефiцiєнт дещо зменшився з 0,83 до 0,60. Даний коефiцiєнт говорить про можливiсть негайного погашення боргiв, його значення знаходиться в межах, що вiдповiдають вимогам абсолютної лiквiдностi.
Коефiцiєнт швидкої лiквiдностi. Розраховується як вiдношення найбiльш лiквiдних оборотних засобiв (грошових коштiв та їх еквiвалентiв, поточних фiнансових iнвестицiй та дебiторської заборгованостi) до поточних зобов'язань пiдприємства. Показує, яку частину поточних зобов'язань пiдприємство спроможне погасити за рахунок найбiльш лiквiдних оборотних коштiв - грошових коштiв та їх еквiвалентiв, фiнансових iнвестицiй та кредиторської заборгованостi. Цей показник показує платiжнi можливостi пiдприємства щодо погашення поточних зобов'язань за умови своєчасного здiйснення розрахункiв з дебiторами. За даними розрахунку показник збiльшився за результатами 2011 року з 2,73 до 3,48, його значення знаходиться в межах швидкої лiквiдностi, що означає, що Товариство має достатньо можливостей щодо швидкого розрахунку за поточними зобов'язаннями за умови своєчасного проведення розрахункiв з дебiторами.
Коефiцiєнт поточної лiквiдностi. Розраховується як вiдношення оборотних активiв до поточних зобов'язань пiдприємства та характеризує достатнiсть ресурсiв пiдприємства, якi можуть бути використанi для погашення його поточних зобов'язань. Коефiцiєнт поточної лiквiдностi збiльшився за результатами 2011року з 3,73 до 4,09 , та досяг допустимих нормативних меж, що означає, що Товариство має достатньо оборотних коштiв, якi можуть бути використанi для погашення його поточних зобов'язань.
Чистий оборотний капiтал. Розраховується як рiзниця мiж оборотними активами пiдприємства та його поточними зобов'язаннями. Його наявнiсть та величина свiдчать про спроможнiсть пiдприємства сплачувати свої поточнi зобов'язання та розширювати подальшу дiяльнiсть. Показник збiльшився в порiвняннi з 2010 роком на 56% , що свiдчить про позитивнi змiни фiнансового стану пiдприємства, показник досяг допустимих нормативних меж (бiльше 0). Перевищення оборотних активiв над поточними зобов'язаннями на кiнець 2011 року становить 2828 тис. грн. та свiдчить про здатнiсть пiдприємства негайно погасити короткостроковi зобов'язання власними коштами.
Коефiцiєнт фiнансової стабiльностi Цей коефiцiєнт є найбiльш загальною оцiнкою фiнансової стiйкостi пiдприємства. Показує спiввiдношення власних i залучених засобiв, вкладених в дiяльнiсть пiдприємства. Характеризує здатнiсть пiдприємства залучати зовнiшнi джерела фiнансування. Показник зменшився в порiвняннi з 2010 роком та становить 17,3. Бiльше нормативного значення.Зменшення цього показника в динамiцi свiдчить про пiдсилення залежностi пiдприємства вiд зовнiшнiх iнвесторiв i кредиторiв, тобто про деяке зниження фiнансової стiйкостi.
Коефiцiєнт фiнансової незалежностi Розраховується як вiдношення власного капiталу пiдприємства до пiдсумку балансу пiдприємства i показує питому вагу власного капiталу в загальнiй сумi засобiв, авансованих у його дiяльнiсть. Станом на 31 грудня 2011 року даний показник становить 0,92 i зменшився у порiвняннi з минулим роком на 0,01. Значення показника перевищує допустимих нормативних меж. Що свiдчить про фiнансову незалежнiсть Товариства.
Коефiцiєнт фiнансування Розраховується, як вiдношення суми забезпечень майбутнiх витрат i платежiв, довгострокових зобов'язань, короткострокових зобов'язань та доходiв майбутнiх перiодiв до власного капiталу. Даний показник характеризує кiлькiсть залучених коштiв на 1 грн. власних коштiв. Цей показник погiршив своє значення (вирiс з 0,09 до 0,1) i не перевищує нормативнi показники (не бiльше 1), що свiдчить про зменшення залучених коштiв на 1 грн. власних.
Коефiцiєнт забезпечення власними оборотними засобами Розраховується як вiдношення величини чистого оборотного капiталу до величини оборотних активiв пiдприємства i показує забезпеченiсть пiдприємства власними оборотними засобами. Станом на 31.12.2011року даний показник становить 0,78, що бiльше нормативного значення (бiльше 0.1), що у свою чергу свiдчить про те що, Товариство в повнiй мiрi забезпечене власними оборотними засобами.
Коефiцiєнт маневреностi власного капiталу Показує, яка частина власного капiталу використовується для фiнансування поточної дiяльностi, тобто вкладена в оборотнi засоби, а яка - капiталiзована. Коефiцiєнт маневреностi власного капiталу розраховується як вiдношення чистого оборотного капiталу до власного капiталу. Даний показник збiльшився у порiвняннi з минулим роком на 0,03 та становить 0,17 i вiдповiдає нормативним вимогам, що говорить про капiталiзацiю власного капiталу.
Коефiцiєнт рентабельностi активiв. Коефiцiєнт показує скiльки прибутку отримано на 1 грн. оборотних активiв В 2011 роцi коефiцiєнт становить 0,20 в порiвняння з 2010роком ( 0,17) збiльшився на 0,3 , що є позитивною динамiкою та свiдчить про прибуткову дiяльнiсть Товариства у 2011 роцi.
Аналiз свiдчить про задовiльний фiнансовий стан Товариства, та про можливiсть продовжувати безперервно функцiонувати не менше одного року пiсля перiоду, що перевiрявся. Основнi показники фiнансового стану розрахованi на базi даних фiнансової звiтностi Товариства станом на 31.12.2011р., знаходяться в межах оптимальних значень. Фiнансовий стан ПАТ "Запорiжавтотранс" можна характеризувати, як задовiльний.
На погляд аудитора Товариство має перспективи для подальшого розвитку та iснує вiрогiднiсть його безперервного функцiонування як суб'єкта господарювання. Акцiонерне товариство в усiх суттєвих аспектах виконало необхiднi вимоги щодо дотримання принципiв бухгалтерського облiку та фiнансової звiтностi в Українi станом на 31.12.2011 р. Згiдно до статтi 4 МСА 120 "Концептуальна основа мiжнародних стандартiв аудиту" аудиторський висновок щодо надiйностi фiнансової звiтностi дає її користувачам високий, але не абсолютний, рiвень упевненостi.

14.Розкриття iнформацiї вiдповiдно "Вимог до аудиторського висновку при розкриттi iнформацiї емiтентами цiнних паперiв (крiм емiтентiв облiгацiй мiсцевої позики)", затвердженими Рiшенням ДКЦПФР вiд 29.09.2011р. №1360.
14.1. Розкриття iнформацiї щодо наявностi суттєвих невiдповiдностей мiж фiнансовою звiтнiстю та iншою iнформацiєю, що розкривається емiтентом цiнних паперiв та подається разом з фiнансовою звiтнiстю
На пiдставi наданих до аудиторської перевiрки документiв нами не виявлено суттєвих невiдповiдностей мiж фiнансовою звiтнiстю, що пiдлягала аудиту, та iншою iнформацiєю, що розкривається емiтентом цiнних паперiв та подається до ДКЦПФР разом з фiнансовою звiтнiстю, не встановлено.
14.2 Розкриття iнформацiї щодо виконання значних правочинiв (10 i бiльше вiдсоткiв вартостi активiв Товариства за даними останньої рiчної фiнансової звiтностi) вiдповiдно до Закону України "Про акцiонернi товариства"
Управлiнський персонал повiдомив нас, що у звiтному перiодi компанiєю не здiйснювались значнi (10 i бiльше вiдсоткiв вартостi активiв товариства, за даними останньої рiчної фiнансової звiтностi) правочини та не приймались рiшення про здiйснення таких правочинiв.
14.3.Розкриття iнформацiї щодо стану корпоративного управлiння, у тому числi стану внутрiшнього аудиту вiдповiдно до Закону України "Про акцiонернi товариства"
Метою виконання процедур щодо стану корпоративного управлiння, у тому числi внутрiшнього аудиту вiдповiдно до Закону України "Про акцiонернi товариства" було отримання доказiв, якi дозволяють сформувати судження щодо:
1) вiдповiдностi системи корпоративного управлiння у товариствi вимогам Закону України "Про акцiонернi товариства" та вимогам Статуту,
2) вiдповiдного подання iнформацiї про стан корпоративного управлiння у роздiлi "iнформацiя про стан корпоративного управлiння" рiчного звiту акцiонерного товариства, яка складається згiдно до вимог "Положення про розкриття iнформацiї емiтентами цiнних паперiв", затверджених рiшенням Комiсiї вiд 30.10.2009 №1355, зареєстрованих в Мiнiстерствi юстицiї України 25.01.2010 за №80I17375.
Формування складу органiв корпоративного управлiння акцiонерного товариства (назва) здiйснюється вiдповiдно до:
- статею 9 Статуту, затвердженого 12 квiтня 2011 року;
рiшення загальних зборiв акцiонерного товариства (протокол №15 вiд 12 квiтня 2011 року).
Протягом звiтного року в акцiонерному товариствi функцiонували наступнi органи корпоративного управлiння:
- загальнi збори акцiонерiв - вищий орган Товариства
- правлiння - виконавчий орган , який здiйснює управлiння поточною дiяльнiстю Товариства;
- наглядова рада - орган,який здiйснює захист прав акцiонерiв, контролює та регулює дiяльнiсть виконавчого органу;
- ревiзiйна комiсiя - контролюючий орган, який проводить перевiрки фiнансово-господарської дiяльностi Товариства.
Створення служби внутрiшнього аудиту не передбачено внутрiшнiми документами акцiонерного товариства.
Кiлькiсний склад сформованих органiв корпоративного управлiння вiдповiдає вимогам Статуту та вимогам, встановленим рiшенням загальних зборiв акцiонерiв (протокол №15 вiд 12квiтня 2011 року).
Функцiонування органiв корпоративного управлiння регламентується положеннями Статуту та Положенням про наглядову раду, Положенням про правлiння акцiонерного товариства, Положенням про ревiзiйну комiсiю (затвердженi рiшенням загальних зборiв акцiонерiв, протокол №15 вiд 12 квiтня 2011 року).
Щорiчнi загальнi збори акцiонерiв проводились в термiн, визначений Законом України "Про акцiонернi товариства" - до 30 квiтня.
Фактична перiодичнiсть засiдань наглядової ради вiдповiдає термiнам, визначеним Законом України "Про акцiонернi товариства" та вимогам Статуту - не рiдше одного разу на квартал.
Протягом звiтного року правлiння товариства здiйснювало поточне управлiння фiнансово-господарською дiяльнiстю в межах повноважень, якi встановлено Статутом акцiонерного товариства.
Контроль за фiнансово-господарською дiяльнiстю акцiонерного товариства протягом звiтного року здiйснювався ревiзiйною комiсiєю.
Протягом звiтного перiоду вiдбувались змiни зовнiшнього аудитора. Затвердження зовнiшнього аудитора вiдбувалось у вiдповiдностi до вимог Статуту товариства.
За результатами виконаних процедур перевiрки стану корпоративного управлiння вiдповiдно до Закону України <Про акцiонернi товариства> можна зробити висновок:
1) прийнята та функцiонуюча система корпоративного управлiння у товариствi вiдповiдає вимогам Закону України "Про акцiонернi товариства" та вимогам Статуту,
2) iнформацiя про стан корпоративного управлiння , наведена у рiчному фiнансовому звiтi, складена в усiх суттєвих аспектах вiдповiдно до вимог "Положення про розкриття iнформацiї емiтентами цiнних паперiв", затверджених рiшенням Комiсiї вiд 30.10.2009 №1355, зареєстрованих в Мiнiстерствi юстицiї України 25.01.2010 за №80I17375

14.4. Розкриття iнформацiї щодо iдентифiкацiї та оцiнки аудитором ризикiв суттєвого викривлення фiнансової звiтностi внаслiдок шахрайства
Пiд час виконання процедур оцiнки ризикiв i пов'язаної з ними дiяльностi для отримання розумiння суб'єкта господарювання та його середовища, включаючи його внутрiшнiй контроль, як цього вимагає МСА 315 "iдентифiкацiя та оцiнка ризикiв суттєвих викривлень через розумiння суб'єкта господарювання i його середовища", аудитор виконав процедури, необхiднi для отримання iнформацiї, яка використовуватиметься пiд час iдентифiкацiї ризикiв суттєвого викривлення внаслiдок шахрайства. Аудитор отримав розумiння зовнiшнiх чинникiв, дiяльностi суб'єкта господарювання, структуру його власностi та корпоративного управлiння, структуру та спосiб фiнансування, облiкову полiтику, цiлi та стратегiї i пов'язанi з ними бiзнес-ризики, оцiнки та огляди фiнансових результатiв.
У своїй поточнiй дiяльностi ПАТ "Запорiжавтотранс" наражається на зовнiшнi та внутрiшнi ризики. Загальну стратегiю управлiння ризиками в ПАТ "Запорiжавтотранс" визначає та здiйснює управлiння Наглядова рада, а в окремих випадках правлiння.
Аудиторський висновок виконано у трьох оригiнальних примiрниках, один з яких залишено в архiвi аудиторської фiрми.

Дата аудиторського висновку Аудиторський висновок видано Товариству 28 лютого 2012 р. за №А-01I2011
Дата i номер договору на проведення аудиту: 26 листопада 2011 року , договiр №А-012011
Дата початку проведення аудиту 01 грудня 2011 року
Дата закiнчення проведення аудиту 28 лютого 2012 року.

Додатки до аудиторського висновку:
1. <Баланс> за формою №1, станом на 31 грудня 2011 року.;
2. <Звiт про фiнансовi результати> за формою №2 за 2011 рiк;
3. <Звiт по рух грошових коштiв> за формою №3 за 2011 рiк;
4. <Звiт про власний капiтал> за формою №4 за 2011 рiк;
5. <Примiтки до рiчної фiнансової звiтностi> за формою №5 за 2011 рiк.

Аудитор (сертифiкат серiя А №004589) Остапенко Т.i
Генеральний директор ТОВ <АФ <ВЕДА> (сертифiкат серiя А №004495) Олешкевич О.В.
28 лютого 2012 року, м.Запорiжжя вул.Правди буд.53, оф.463
Інформація про основні види продукції або послуг, що їх виробляє чи надає емітент, перспективність виробництва окремих товарів, виконання робіт та надання послуг; залежність від сезонних змін; про основні ринки збуту та основних клієнтів; основні ризики в діяльності емітента, заходи емітента щодо зменшення ризиків, захисту своєї діяльності та розширення виробництва та ринків збуту; про канали збуту й методи продажу, які використовує емітент; про джерела сировини, їх доступність та динаміку цін; інформація про особливості стану розвитку галузі виробництва, в якій здійснює діяльність емітент, рівень впровадження нових технологій, нових товарів, його положення на ринку; інформація про конкуренцію в галузі, про особливості продукції (послуг) емітента; перспективні плани розвитку емітента; кількість постачальників за основними видами сировини та матеріалів, що займають більше 10 відсотків в загальному об'ємі постачання ПАТ надає iншим пiдприємствам, а також населенню наступнi послуги:
- функцiонування iнфраструктури автомобiльного та мiського транспорту;
- оптова торгiвля автомобiльними деталями та приладдям;
- надання iнших мiсць для тимчасового проживання, не вiднесених до iнших групувань;
- послуги з органiзацiї подорожувань;
- здавання в оренду власного нерухомого майна;
- медична практика.
ПАТ надає автостанцiйнi послуги населенню та перевiзникам через обласну мережу автостанцiй (28 од.). Публiчне акцiонерне товариство є посередником мiж перевiзниками та пасажирами, яким продає квитки на проїзд та провiз багажу; крiм того, пасажирам надаються iншi послуги.
В 2011 роцi було укладено договорiв з перевiзниками:
Всього - 218 шт., в т.ч.
- автотранспортнi пiдприємства - 26;
- приватнi особи та пiдприємства - 192.
Отриманi доходи вiд основного виду дiяльностi на суму 15987:
- автостанцiйнi послуги - 15860
- продаж бiлетної продукцiї - 82
- продаж путiвок на базу вiдпочинку - 45
Отриманi доходи вiд операцiйної та iншої дiяльностi на суму 3672:
- реалiзацiя оборотних активiв - 48
- операцiйна оренда - 2211
- одержанi штрафи - 66
- послуги по договорам оренди - 980
- винагорода страхових компанiй - 100
- послуги по благоустрою територiї - 157
- послуги банку - 48
- вiдшкодування витрат - 35
- iншi послуги - 27
Питома вага доходiв вiд надання автостанцiйних послуг становить 80.7% вiд загальних доходiв одержаних вiд дiяльностi пiдприємства.
Пасажиропотiк населення, що користується автостанцiйними послугами, на протязi року не є стабiльним - вiн має переважне зростання в лiтнiй перiод та спад в зимовий сезон, а також знаходиться в залежностi вiд наявностi святкових днiв.
Перспективнiсть та ризики в наданнi послуг залежить вiд розвитку автомобiльної галузi в цiлому - це:
- розвиток виробничої бази автоперевiзникiв, що є власниками автобусiв,
- розширення мережi маршрутiв,
- покращення якостi автомобiльних шляхiв.
До ризикiв в дiяльностi товариства можна вiднести i нестабiльнiсть ринкових цiн на паливно-мастильнi матерiали та iнфляцiйнi процеси в державi, а також загроза змiн в проведеннi тарифної полiтики в автостанцiйнiй дiяльностi.

Конкуренти на ринку з надання автостанцiйних послуг в областi вiдсутнi, так як в своєму регiонi (областi) товариство займає монопольне становище на ринку надання автостанцiйних послуг. Єдиний ринок збуту - автостанцiї, основнi клiєнти - населення та автоперевiзники рiзних форм власностi, що обслуговують автобуснi маршрути примiського, мiжмiського та мiжнародного сполучення.
Впровадження нових технологiй - це можливiсть швидко та якiсно надати послуги пасажирам:
1. Науково-виробниче пiдприємство <Троян>, з врахуванням технiчного завдання розробило на базi реєстраторiв розрахункових операцiй вiд торгової марки <Калина> електроннi контрольно-касовi апарати з продажу квиткiв на автостанцiях, якi сертифiкованi та внесенi до Державного реєстру України.
2. Завершено роботу над спецiалiзованим програмним забезпеченням до програмно-апаратного комплексу корпоративної розподiленої мережi для автостанцiй i автовокзалiв <Хортиця-М>, адаптований для роботи з СЕККА <Калина МТ-01.02>, далi за текстом - ПЗ ПАК <Хортиця-М>:
а) Розподiлена мережа складається з обладнання i програмно-апаратних комплексiв автостанцiй, автовокзалiв та центрального сервера.
б) Програмне забезпечення:
- нова версiя програмного забезпечення СЕККА <Калина МТ-01.02>;
- АСУ автовокзалу <Хортиця-2>;
- програма <Редактор>;
- програмне забезпечення центрального сервера <Хортиця М>.
в) Iнсталяцiйнi роботи на автовокзалах м. Запорiжжя, м. Бердянськ:
- оновлення ПЗ <Хортиця-1> на <Хортиця-2>;
- налаштування WEB-сервера АВ;
- встановлення i налаштування ADSL-модема Zyxel P660 RT2.
г) Iнсталяцiйнi роботи центрального сервера:
- активацiя ПЗ;
- перевiд ЦС його в повно функцiональний режим роботи (налаштування WEB-сервера, налаштування NAT (network address translatson - перетворення (трансляцiя) мережний адрес) ADSL-модема або proxy-сервера, налаштування ADSL-модема Zyxel P660 RT2, конфiгурування системи);
- налаштування зв'язку з АС та АВ, що працюють в корпоративнiй мережi.
Дiяльнiсть кожної автостанцiї залежить вiд розвитку маршрутної мережi в галузi та рiвня пасажиропотоку, що проходить через автостанцiю.
Недостатнiй рiвень компенсацiї державою автоперевiзникам втрат доходiв вiд пiльгового проїзду деяких категорiй населення призводить до зниження кiлькостi рейсiв, виконаних перевiзниками на примiських маршрутах в сiльськiй мiсцевостi, а значить i до зниження платного пасажиропотоку. Такий стан на ринку перевезень негативно впливає на економiчну дiяльнiсть автостанцiй та призводить до збиткової дiяльностi автостанцiй, розташованих в сiльськiй мiсцевостi.
В товариствi продовжується робота по забезпеченню надiйностi та стабiльностi у подальшому функцiонуванню автостанцiй.
В 2008 роцi затверджена обласною радою <Програма розвитку автомобiльного транспорту в Запорiзькiй областi на 2008-2012 роки>. Метою програми є пiдвищення якостi обслуговування пасажирiв.
Щодо товариства <Запорiжавтотранс> то програмою передбачено:
- введенi в 2009 роцi в експлуатацiю електроннi-касовi апарати нового поколiння, якi забезпечують бiльш високий рiвень надання автостанцiйних послуг перевiзникам та пасажирам.
- розпочато будiвництво готелiв для пасажирiв та водiїв на територiях автостанцiй в м.Бердянськ, м.Мелiтополь.
- послуги по перевезенню пiльгових пасажирiв повиннi бути оплатними, з подальшим вiдшкодуванням за рахунок адресних дотацiй.
Якiсть надання автостанцiйних послуг пiдтверджена сертифiкатом на систему управлiння якiстю ДСТУ ISO 9001-2001 (ISO 9001:2000). Сертифiкат виданий Органом з сертифiкацiї систем управлiння якiстю Державним пiдприємством <Запорiзький науково-виробничий центр стандартизацiї, метрологiї та сертифiкацiї>. Сертифiкат зареєстровано в реєстрi системи сертифiкацiї УкрСЕПРО. Дiя Сертифiкату вiдповiдностi поширюється на 24 автостанцiї Товариства.
В перспективi заплановано одержати Сертифiкат на систему управлiння якiстю на iншi автостанцiї, що не ввiйшли в 2010 роцi до перелiку сертифiкованих автостанцiй, це Мелiтопольська АС №1, АС №2, Михайлiвська АС, Орiхiвська АС.
Інформація про основні придбання або відчуження активів за останні п'ять років. Якщо підприємство планує будь-які значні інвестиції або придбання, пов'язані з його господарською діяльністю, їх необхідно описати, включаючи суттєві умови придбання або інвестиції, її вартість і спосіб фінансування 2007 рiк: придбано активiв - 1679 тис.грн., - земельнi дiлянки - 494 тис.грн.; - будiвлi та споруди - 827 тис.грн.; - машини та обладнання - 31 тис.грн.; - транспортнi засоби - 49 тис.грн.; - МНМА - 133 тис.грн.; - iнструменти - 80 тис.грн.; - бiблiотечний фонд - 1 тис.грн.; - iнше - 65 тис.грн.; вiдчужено - 186 тис.грн. - будiвлi та споруди - 7 тис.грн.; - машини та обладнання - 22 тис.грн.; - транспортнi засоби - 112 тис.грн.; - МНМА - 14 тис.грн.; - iнструменти - 19 тис.грн.; - iнше - 7 тис.грн.; - НА - 6 тис.грн.
2008 рiк: придбано активiв - 1736 тис.грн., в т.ч.: - земельнi дiлянки - 447 тис.грн.; - будiвлi та споруди - 747тис.грн.; - машини та обладнання - 63тис.грн.; - транспортнi засоби - 7 тис.грн.; - iншi - 69 тис.грн.; - МНМА - 93 тис.грн.; вiдчужено - 99тис.грн.: - будинки та споруди - 7тис.грн.; - машини та обладнання - 44 тис.грн.; - транспортнi засоби - 14 тис.грн.; - iнструменти - 17 тис.грн.; МНМА - 17 тис.грн.
2009 рiк: придбано активiв - 1455 тис.грн., в т.ч.: - земельнi дiлянки - 307 тис.грн.; - будiвлi та споруди - 526 тис.грн.; - машини та обладнання - 349 тис.грн.; - транспортнi засоби - 15 тис.грн.; - iнструменти та прилади - 121 тис.грн., - iншi - 99 тис.грн.; - МНМА - 38 тис.грн.; вiдчужено - 280 тис.грн.: - будинки та споруди - 14 тис.грн.; - машини та обладнання - 217 тис.грн.; - транспортнi засоби - 17 тис.грн.; - iнструменти - 16 тис.грн.; МНМА - 20 тис.грн.
2010 рiк: придбано активiв - 1409 тис.грн., в т.ч.: - будiвлi та споруди - 292 тис.грн.; - машини та обладнання - 79 тис.грн.; - транспортнi засоби - 320 тис.грн.; - iнструменти та прилади - 108 тис.грн., - iншi - 78 тис.грн.; - МНМА - 172 тис.грн.; вiдчужено - 200 тис.грн.: - машини та обладнання - 18 тис.грн.; - транспортнi засоби - 102 тис.грн.; - iнструменти - 14 тис.грн.; - iншi - 38 тис.грн.; МНМА - 28 тис.грн.
2011 рiк: придбано активiв - 1818 тис.грн., - земельнi дiлянки - 3 тис.грн.; - будiвлi та споруди - 405 тис.грн.; - машини та обладнання - 341 тис.грн.; - транспортнi засоби - 687 тис.грн.; - МНМА - 161 тис.грн.; - iнструменти та прилади - 170 тис.грн.; - iнше - 51 тис.грн.; вiдчужено: - 103 тис.грн. - будiвлi та споруди - 21 тис.грн.; - машини та обладнання - 12 тис.грн.; - транспортнi засоби - 25 тис.грн.; - МНМА - 41 тис.грн.; - iнструменти - 4 тис.грн.; - iнше - 38 тис.грн.
Пiдприємство не планує будь-яких значних iнвестицiй або придбань, що пов`язанi з його господарською дiяльнiстю.
Інформація про основні засоби емітента, включаючи об'єкти оренди та будь-які значні правочини емітента щодо них; виробничі потужності та ступінь використання обладнання; спосіб утримання активів, місцезнаходження основних засобів. Екологічні питання, що можуть позначитися на використанні активів підприємства, інформація щодо планів капітального будівництва, розширення або удосконалення основних засобів, характер та причини таких планів, суми видатків, в тому числі вже зроблених, опис методу фінансування, прогнозні дати початку та закінчення діяльності та очікуване зростання виробничих потужностей після її завершення Вагомою складовою частиною основних засобiв пiдприємства є будiвлi, споруди, благоустрiй територiй автостанцiй та земельнi дiлянки, на яких вони розташованi, вартiсть яких складає 15278 тис.грн.
Крiм того на балансi пiдприємства в складi основних засобiв знаходяться електроннi контрольно-касовi апарати загальною вартiстю 339 тис.грн., комп`ютерна технiка - 263 тис.грн.
Вони знаходяться за мiсцем розташування автостанцiй, бази вiдпочинку та виробничої дiльницi. Фiнансування придбання, будiвництва, ремонту та удосконалення основних засобiв здiйснюється за власнi кошти пiдприємства. Передано в оперативну оренду приватним пiдприємцям та юридичним особам (загалом договорiв 250 шт.), термiном на 1 рiк, наступнi основнi засоби: - будiвлi та споруди - 1478 тис.грн., транспортнi засоби - 338 тис.грн. Одержано доходу вiд операцiйної оренди активiв 2211 тис.грн. Основнi засоби перебувають у постiйному користуваннi та будь-яких обмежень, протягом звiтного року, не було. Суттєвих змiн у складi основних засобiв також не вiдбувалося.
Дiяльнiсть пiдприємства не є шкiдливою до навколишнього середовища.
В звiтному роцi:
1. Проведено реконструкцiю частини будiвлi Мелiтопольської АС №1 - 111 тис.грн.
2. Проведено роботи по газифiкацiї будiвлi Пологiвської АС - 37 тис.грн.
3. Виконанi ремонтнi роботи (тис.грн.):
- будiвель бази вiдпочинку <Бриз> - 34;
- будiвлi Мелiтопольської АС №1 - 21;
- будiвлi Бердянської АС - 31;
- будiвель на виробничiй дiльницi вул. Дачна, б.23-А - 122;
- будiвлi Токмацької АС - 50;
- будiвлi Якимiвської АС - 61;
- будiвлi Приазовської АС - 28;
- благоустрою територiї Запорiзької АС №3 - 23;
- будiвлi Запорiзької АС №1 - 69;
- будiвлi центральної диспетчерської (вир. дiльниця Артема, б.47) - 230;
- будiвлi Василiвської АС - 7;
- придбано автобуси РУТА - 338.
В наступному 2012 роцi заплановано:
- реконструкцiя та ремонт будiвель Мелiтопольської АС-1, Мелiтопольської АС-2, Комишувахської АС, Орiхiвської АС, Гуляйпiльської АС;
- продовжувати роботи, що до газифiкацiї автостанцiй;
- будiвництво критих платформ для здiйснення посадки (висадки) пасажирiв;
- впровадження автоматичної системи продажу квиткiв на автостанцiях;
- облаштування медичних пунктiв та кiмнати матерi та дитини;
- та iнше.
Інформація щодо проблем, які впливають на діяльність емітента; ступінь залежності від законодавчих або економічних обмежень На господарську дiяльнiсть пiдприємства негативно впливають:
- чинне законодавство в державi;
- недовiра до банкiвської системи;
- неорганiзований приватний перевiзник;
- вiдсутнiсть дiйового механiзму контролю та впливу на перевiзникiв-порушникiв;
- рiзний пiдхiд в оподаткуваннi перевiзникiв, якi знаходяться на рiзних системах оподаткування;
- високий рiвень податкiв.
Інформація про факти виплати штрафних санкцій (штраф, пеня, неустойка) і компенсацій за порушення законодавства Протягом звiтного року сплачено пенi та штрафiв на суму 2.0 тис.грн. за:
- за перевищення договiрних величин з електропостачання 2.0 тис.грн.
Опис обраної політики щодо фінансування діяльності емітента, достатність робочого капіталу для поточних потреб, можливі шляхи покращення ліквідності за оцінками фахівців емітента Фiнансування дiяльностi товариства здiйснюється за рахунок власних коштiв. У пiдприємства достатньо робочого капiталу для поточних потреб.
Інформація про вартість укладених, але ще не виконаних договорів (контрактів) на кінець звітного періоду (загальний підсумок) та про очікувані прибутки від виконання цих договорів Укладенi, але не виконанi договори вiдсутнi.
Стратегія подальшої діяльності емітента щонайменше на рік (щодо розширення виробництва, реконструкції, поліпшення фінансового стану, опис істотних факторів, які можуть вплинути на діяльність емітента в майбутньому) Продовжується робота щодо розширення мережi автобусних маршрутiв, що сприяє збiльшенню пасажиропотоку та зростанню доходiв. Надалi буде продовжена робота по реконструкцiї i газифiкацiї автостанцiй з метою полiпшення умов працi обслуговуючого персоналу та умов вiдпочинку пасажирiв. На деякi земельнi дiлянки, на яких розташованi автостанцiї, одержанi державнi акти на право власностi. В 2011 роцi була продовжена робота по викупу iнших земельних дiлянок. Такий пiдхiд до вирiшення земельного питання забезпечує надiйнiсть i стабiльнiсть у подальшому функцiонуваннi автостанцiй. Для пiдвищення рiвня доходiв у 2012 роцi товариство планує залучити до перевезень через автостанцiї всiх перевiзникiв, що, в порушення "Правил надання послуг пасажирським автомобiльним транспортом", працюють нелегально, органiзовують пасажирiв для проїзду в мiсцях, що не мають вiдповiдних зручностей. Дохiд, що планується вiд цього - 50 тис.грн. на рiк.
Опис політики емітента щодо досліджень та розробок Розробки та дослiдження у 2011 роцi не проводились.
Інформація щодо судових справ, стороною в яких виступає емітент, його дочірні підприємства або його посадові особи (дата відкриття провадження у справі, сторони, зміст та розмір позовних вимог, найменування суду, в якому розглядається справа, поточний стан розгляду). У разі відсутності судових справ про це зазначається Справа №11I5009I3673I11 Господарський суд Запорiзької областi.
Дата вiдкриття провадження вiд 30.06.2011 р., суддя Гончаренко С. А.
Сторони: позивач: ПАТ <Запорiжавтотранс>, вiдповiдач: Фермерське господарство <Малий П. М.>.
Змiст позовних вимог: стягнення заборгованостi за Договором пiдряду №11I11 вiд 22.03.2011р.
Рiшенням вiд 23.08.2011р. позовнi вимоги задоволенi.
На виконання судового рiшення - видано наказ вiд 09.09.2011р., який пред'явлено до Вiддiлу Державної виконавчої служби Мелiтопольського мiськрайонного управлiння юстицiї Запорiзької областi.
Виконавче провадження №28884667 вiдкрите 27.09.2011р.
Інша інформація, яка може бути істотною для оцінки інвестором фінансового стану та результатів діяльності емітента, у тому числі, за наявності, інформацію про результати та аналіз господарювання емітента за останні три роки у формі аналітичної довідки в довільній формі Показник:
Доход вiд реалiзацiї продукцiї: 2007 - 6608 тис.грн., 2008 - 8706 тис.грн.; 2009 - 9812 тис.грн.; 2010 - 11955 тис.грн.; 2011 - 15987 тис. грн.
Iншi операцiйнi доходи: 2007 - 1813 тис.грн., 2008- 2435 тис.грн.; 2009 - 2707 тис.грн.; 2010 - 3103 тис.грн.; 2011 - 3672 тис. грн.
Собiвартiсть реалiзованої продукцiї: 2007 - 4817 тис.грн., 2008 - 6093 тис.грн.; 2009 - 6492 тис.грн.; 2010 - 8046 тис.грн.; 2011 - 9699 тис. грн.
Адмiнiстративнi витрати: 2007 - 1864 тис.грн., 2008 - 2360 тис.грн.; 2009 - 2572 тис.грн.; 2010 - 3122 тис.грн.; 2011 - 4547 тис. грн.
Iншi витрати: 2007 - 240 тис.грн., 2008 - 260 тис.грн.; 2009 - 310 тис.грн.; 2010 - 383 тис.грн.; 2011 - 757 тис. грн.
Податок на прибуток: 2007 - 602 тис.грн., 2008 - 835 тис.грн.; 2009 - 907 тис.грн.; 2010 - 1101 тис.грн.; 2011 - 1362 тис.грн.
Чистий прибуток: 2007 - 899 тис.грн., 2008 - 1603 тис.грн.; 2009 - 2306 тис.грн.; 2010 - 2418 тис.грн.; 2011 - 3271 тис.грн.
Основнi фонди (залишкова вартiсть): 2007 - 8750 тис.грн., 2008 - 9071 тис.грн.; 2009 - 9855 тис.грн.; 2010 - 9995 тис.грн.; 2011 - 11436 тис. грн.
Знос основних засобiв: 2007 - 44%, 2008 - 43%; 2009 - 42%; 2010 - 43%; 2011 - 44%.
Заборгованiсть дебiторська: 2007 - 478 тис.грн, 2008 - 707 тис.грн.; 2009 - 704 тис.грн.; 2010 - 1262 тис.грн.; 2011 - 2671 тис.грн.
Заборгованiсть кредиторська: 2007 - 4322 тис.грн., 2008 - 4067 тис.грн.; 2009 - 1618 тис.грн.; 2010 - 718 тис.грн.; 2011 - 980 тис. грн.
Середньооблiкова чисельнiсть: 2007 - 304 чол., 2008 - 304 чол.; 2009 - 297 чол., 2010 - 287 чол.; 2011 - 284 чол.
Середня заробiтна плата: 2007 - 558 грн.; 2008 - 731 грн.; 2009 - 812 грн.; 2010 - 1037 грн.; 2011 - 1310 грн.